Toppbestigning Marocko

Jbel Toubkal, Nordafrikas högsta berg är beläget strax söder om Marrakech i Marocko. Denna expedition är på åtta dagar och en seriös utmaning för dom flesta.
Jbel Toubkal ligger i Atlasbergen som utgör en geologisk barriär mot Sahara i söder samt Medelhavet i norr. Vår expedition startar i mytomspunna staden Marrakech. Målet med expeditionen är att alla ska upp på toppen och att vägen dit ska ta andan ur er på många sätt. Få platser kan erbjuda en bättre inramning för ett äventyr på riktigt.
Till er hjälp kommer ni ha ett team bestående av erfarna expeditionsledare samt ett lokalt team bestående av kockar, guider och mulförare. Ytterst är det dock ni själva som tar er till toppen. Vi kommer sova i tält och allt huvudbagage kommer att transporteras direkt till lägret som är iordningställt när vi är framme. Middag och frukost äts i större beduintält. Vi sitter på madrasser och äter. Lunch intas i det fria. Det blir helt enkelt expeditionsmässigt.
Vi kommer att gå med lätt packning. En tross av mulor kommer transportera allt bagage. Vi når Jbel Toubkal Base Camp efter tre dagar. Tidig start med pannlampor för att nå toppen. Höjden kommer vara kännbar men vi kommer vara tillräckligt acklimatiserade för att undvika höjdsjuka.
Ankare på denna expedition blir:
Oskar Kihlborg (Har bestigit flera av världens högsta berg, bland annat Everest och K2)